top of page

Bornholmer

tårnet

 

Bus: Hasle - Bornholmertårnet t/r: 95 kr/person

I Bornholmertårnet ved Dueodde kan I opleve et tidligere total hemmeligstemplet militært område, der aldrig tidligere har været åbent for offentligheden.

 

Hovedattraktionen er et 70 meter højt tårn, hvor eleverne får et fantastisk view ud over Dueodde og en stor del af Østbornholm.

 

Nyd vores udsigt som er kåret som Bornholms Bedste af

Bornholms Tidendes læsere.

 

Og bare rolig – der er elevator for de der ikke orker trappen med over 400 trin. Udover det, får eleverne mulighed for at komme ind og opleve stemningen i den tidligere lyttepost og se de spændende og topsikrede lokaler fra Den Kolde Krig, hvor der tidligere blev lyttet på efterretninger mod de gamle Warszawapagtlande.

 

I lokalerne finder man en billedudstilling som i korte træk fortæller om de to verdenskrige og en hel del information om Den Kolde Krig. Museet fortæller selvfølgelig også lyttestationens historie og kan fremvise nogle af de apparater der blev brugt.

 

Skolerejser får lov til at deltage i en spionjagt. Jagten giver et lille indblik i verdenshistorien og giver viden om 1. og 2. Verdenskrig, samt Den Kolde Krig. Spionjagten, hvor eleverne skal finde svarene på en række spørgsmål fører hele vejen rundt, op og ned og udenfor på området. En sjov og lærerig tur.

 

Turen sluttes af med at i kan se en film i biografen. Enten en film der handler om lyttestationen og dens rolle under Den Kolde Krig, eller en film der handler om en russisk gasmaske fundet på Hammershus.

 

 

Pris

Prisen er kr. 50 pr. person

 

Turen er ikke guidet, men guide kan tilkøbes for kr. 200 kr. OBS: Guide skal forhåndsbookes.

 

Varighed: 1-2 timer.

 

bottom of page