top of page

Bus: Hasle -Gaarden t/r: 90 kr.

Bornholms Museum fødte idéen med at forny landbrugsmuseet og nu er ideen realiseret og er blevet til  Bornholms Madkulturhus.

Gaarden rummer de fysiske rammer for et madkulturhus, som skaber aktiviteter, oplevelser og uddannelse. Det er kulinarisk møde- og udviklingssted for fødevare-erhvervet nationalt og regionalt, bornholmerne og øens gæster.

Gaarden har et spændende program hvor lejrskoler inviteres indenfor til en workshop med fokus på mad, bæredygtighed for bornholmske traditioner:

KAN DEN SPISES?

Mange af de urter, planter og rødder, vi går rundt på i naturen, kan bruges. Og de har også tidligere været brugt som ressourcer i køkkenet. Fouragering i felten hedder det, når vi går ud i naturen og samler mad.

Vi skal gå en tur med naturvejlederen, og når vi er derude, kommer der også en meget spændende (røver)historie og en ligeså spændende biologihistorie.

Tilbage i Gaardens køkken ser vi på det indsamlede og smager på det.

 

Praktisk information: Vi skal både være inde og ude. Afhængigt af årstiden vil der være vekslende diversitet i arterne, og det er ikke altid man kan garantere udbuddet i naturen. Men så fortæller vi lidt om det, der ikke er der den dag.

Varighed: 2 timer

PRIS: 1200 kr. pr. klasse

SMAG PÅ MADEN:

Der findes fem grundsmage: Sødt, salt, surt, bittert og umami. Det siges, at alle fem grundsmage er repræsenteret i det perfekte måltid, og derfor er viden om og erfaring med smagene en vigtig del af madlavningen. I det levende laboratorium i Gaardens køkken skal vi undersøger og eksperimenterer med smag. Vi skal se på forskellige fødevarer i en lidt utraditionel udformning og sætte ord på, hvad sanserne betyder for oplevelsen af smag. Helt teknisk skal vi finde ud af, hvad det vil sige at smage. Vi skal genkende smage, analysere grundsmagene og vi skal finde balancen: Hvornår smager det godt?

Varighed: 2 timer

PRIS: 1200 kr pr.klasse

MADMOD ELLER KLOG PÅ KÅL:

I Gaardens køkken arbejder vi eksperimenterende i madlaboratoriet. Vi undersøger og analyserer smag, struktur, udseende når vi bearbejder rå- varerne på forskellige måder. Vi skal snitte, skrælle, rive, hakke, koge og stege. Vi skal afprøve de fem grundsmage: Surt, sødt, salt, stærkt og umami på forskellige af årstidens grøntsager og finde balancen: Hvordan smager det godt?

Måske skaber vi en ny livret. Vi skal høre en historie om kål: Hvad har Christian d. 2. med hvidkål at gøre?

Og én om rabarber: Hvorfor har Bjarne 60 forskellige rabarbersorter?

Vi skal på opdagelse i Gaardens køkkenhaver.

Varighed: 2 timer

PRIS: 1200 kr./klasse

Priser er gældende v/ min 15 personer

Læs mere på www.gaarden.nu

bottom of page