top of page

hammershus

Hammershus er et absolut "must-see" når man gæster Bornholm. Den gamle borgruin er Nordeuropas største og ligger "på toppen" af Bornholm.

Det er gratis at besøge borgruinen.

85 % af alle NORDLIV's lejrskoler plejer at booke guide på Hammershus.

Der finders flere typer af ture som dels er henvendt til forskellige målgrupper og dels formidler historien om Hammershus med forskellige vinkler.

Bemærk for alle nedenstående guides gælder, at der er inkluderet entre til Hammershusudstillingen og besøg uden guide til Bornholms Middelaldercenter.

Bus Hasle-Hammershus t/r koster 75 kr./person

RUNDVISNING PÅ HAMMERSHUS

Gå på opdagelse i Hammershus’ historie sammen med en formidler klædt i middelalderdragt, og få en god introduktion til borgen og et levende indtryk af dagliglivet på Hammershus i middelalderen.

Målgruppe: 1. - 9. klasse

Pris: 90 kr.

varighed: 2 timer
 

KÆRRETUR PÅ HAMMERSHUS

Hvis I ikke har en god grund til at skulle op på Hammershus, er det slet ikke sikkert, I får lov til at komme over broen - eller I kan risikere at blive taget til fange af vagterne og ført op til Tinghuset, hvor bøddelen måske dukker op…

Målgruppe: 4. - 6. klasse

Max: 30 elever

Pris: 90 kr.

Varighed: 2 timer

RUNDT OM HAMMERSHUS

Den stolte og meget trofaste kongedatter Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt, som sad fængslet på Hammershus i 1660-61, er hovedpersonerne i denne utraditionelle oplevelsestur på Hammershus.

Målgruppe: 4. - 9. klasse

Max: 30 elever

Pris: 90 kr.

Varighed: 2 timer

KAMPEN OM HAMMERSHUS

Året er 1645. Et svensk angreb mod Hammershus er under opsejling, og I er en del af angrebet og forsvaret. General Wrangel går i land på Bornholm, og lensmand Rosenkrantz ruster sig til at forsvare Hammershus.

Målgruppe: 4. - 9. klasse

Max: 60 elever

Pris: 95 kr.

Varighed: 2 timer

AFTENTUR PÅ HAMMERSHUS

Aftenturen er en sanseoplevelse. Vi belyser selv ruinerne med de medbragte flagermuslygter og oplever Bornholms vigtigste middelalderlige fortidslevn i skumring og mørke.

Målgruppe: 4. - 9. klasse

Max: 60 elever

Pris: 100 kr.

Varighed 2 timer

bottom of page